AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırıya yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma sürecine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir açıklama yaptı. 

Tunç, saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında 12 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre olayla bağlantısı olduğu düşünülen 7 şüpheli daha aranıyor. 

ALİ YERLİKYA GÖZALTI SAYISINI 17 OLARAK GÜNCELLEDİ

Bu açıklamadan bir süre sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gözaltı sayısını 17 olarak güncelledi.  Yerlikaya, 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 3 ruhsatsız silahın ele geçirildiğini açıkladı.

Ekran Görüntüsü 2024 02 11 180157

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Dün saat 16:30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay seçim çalışması yaparken silahlı saldırı düzenlenmişti. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlatılmıştı.

Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı

Emniyette  150 kişilik kamera ekibi MOBESE kayıtlarını incelemeye almıştı.  Saldırıda ağır yaralanan vatandaşın tedavisi ise sürüyor.