6 bin 992 yeni polis memurunun göreve başlaması ve bin 573 yeni aracın hizmete alımı için düzenlenen tören, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda yapıldı.

Tören sonundaki fotoğraf çekimine ise sosyal medyada çokça konuşuldu. Fotoğraf çekimi sırasında bir süre ayakta bekledikten sonra yere diz çöktüğü görülen Hulki Cevizoğlu yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Toplumsal Ayna'da kirlilik/kötülük ritüeli üretmek isteyenlere sempatik bir gerçeklik açıklaması: İstanbul'daki dünkü polis törenindeki fotoğraf çekimiyle ilgili bir "OPAK TOPLUM" (Zihni bulanık toplum) yaratma çabaları gördüm. Bu nafile/beyhude çabalar yersiz. "Anlamı dolandırma" ve laf çevirmeye gerek yok.

Dışişleri bakanlığından Yunanistan açıklaması Dışişleri bakanlığından Yunanistan açıklaması

Durum şudur: Önce, vatan savunmasına ve halk güvenliğine yeni katılan polislerimizin ayağına taş değmesin diye dua ettik.

Sonra toplu fotoğraf çekimi için onlarca kişi birikti. BEN DEĞİL, BU İNSANLARIN KADRAJA GİRMESİ İÇİN, ONLARA YER AÇMAK (İKİNCİ SIRAYI OLUŞTURMAK) İÇİN YERE ÇÖKTÜM.

42 Yıldır medya insanıyım. Kamera ve fotoğraf karesine girme sıkıntım hiç olmadı. Bu nedenle POLİTİK DEMOGOJİNİN LEİTMOTİVİ (kurmaca içinde nakarat) YAPMANIN ANLAMI YOK. İletişim araçlarını, halkı aldatmak ve üzerlerine "KADİFE KARANLIK ÖRTMEK" için kullananların, "TOPLUMSAL ve ZİHİNSEL BOŞLUK" YARATMAK İSTEYENLERİN KARŞISINDAYIZ.

"Eli Cebinde kasıntı vekil değil halkın gönlünde halk adamıyım"

Kendimle ilgili şunu söylemeliyim. Kadraja girerek ne amaçlamış olabilirim ki? Zaten AK Partimizden milletin vekiliyim ve TBMM'de ulusal ve uluslararası 6 tane komisyonun ya başkanı ya da üyesiyim. Yetmez mi

Köpürtülen bu tartışmadan KÖTÜLÜK İMGESİ çıkmaz. SOMUT SONUÇ ŞUDUR: ELİ CEBİNDE KASINTI VEKİL DEĞİL, HALKIN GÖNLÜNDE HALK ADAMIYIM. Mutluyum. Gençlerle, öğrencilerle ve halkımızın her kesimiyle de fotoğraf çektirirken mütevazı olmayı ayıplamaya çalışmak ayıptır.