Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam etti. Ankara'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Turgut Altınok, Kızılay'da Metro Altı Çarşısı'nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ankaralıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Altınok, sabah saatlerinde Kastamonu-Taşköprü karayolunda yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili "Kastamonu-Taşköprü'de meydana gelen kazada 6 vatandaşımız rahmetli oldu. Rahmete gidenlere Rahmete gidenlere Allah'tan bir gani gani rahmet niyaz ediyorum. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tabii bu kış gününde ve her zaman dikkatli olmak lazım. Giden canları bir daha getiremiyoruz. Yol standardımız çok yükseldi. Şu an Türkiye'nin yol standardı Avrupa ve Amerika'nın üzerinde. Yeni yapılan yollar, duble yollar, otoyollarla… Burada da tabii sürücülerimize, şoförlerimize ciddi görevler düşüyor" dedi.

"SAKARYA'YI ZEHİRLEYEN ABB BAŞKANININ KENDİSİDİR"

Ankara'da atık su arıtma tesislerinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Turgut Altınok, "Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi için ilk yıl krediyi verdik. Kendisinin teşekkür konuşması var, Belediye Meclisi'nde. Ama ihaleyi yapamamış. Maliyetler yükselmiş. Dolayısıyla şu an Tatlar Arıtma Tesisi'nin kapasitesini kendisi ihaleyi yapamadığı için artıramamıştı. Efendim diyor ki işte oradan Sakarya Nehri'ne dökülüyor. Doğru! 25 milyon kişi zehirleniyor. Bunun sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Krediyi verdiğimiz halde ihale yapamamıştır. İşi zamanında bitirememiştir. Ve dolayısıyla bütün Kızılırmak'ı, Sakarya'yı zehirleyen Büyükşehir Belediye Başkanının maalesef kendisidir. Orada bize bir fatura çıkarmaya çalışıyor ama kendisinin konuşması var. Biz istediği krediyi ilk günlerde vermişiz, verdik. Ama ihalesini yapamamış. Projeyi bitirememiş. Sonunda dönüp bize söylüyor. Aslında kendine söylemesi lazım. Dolayısıyla Sakarya Nehri'nde kirlenen, ölen her balıkta Mansur Yavaş'ın sorumluluğu vardır. O kadar nettir" ifadelerine yer verdi.

"YAVAŞ ANKARA'YA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

Ankara'da Kızılay Meydanı ve Metro Altı Çarşısı'yla ilgili projelerinin olduğunu dile getiren Altınok, ABB Başkanı Yavaş'ın metro sözünü yerine getirmediğini belirterek şunları söyledi:

"Çok proje var bizde. Biz proje adamıyız. Tabii Ankara'da bir trafik problemi var, ciddi anlamda. Akşamleyin, sabahleyin Kızılay'a gelin veya mahallelerimize gelin, otobüs kuyrukları uzadı. Bu kışın soğuğunda. Nedeni de şu: Şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerin tamirini yapamıyor, yedek parça yok diye. Dolayısıyla seferdeki otobüs sayısı azaldı. Sefer sayısı azaldı. Ankaralı saatlerce soğukta kuyrukta bekliyor. Bir devrim yapacağız. Ankara'da kuyrukta bekleme dönemini bitireceğiz. Kışın soğukta, yazın sıcakta insanlarımız duraklarda maalesef dakikalarca veya saatlerce beklemeyecek, bunu bitireceğiz.

Recep Tayyip Erdoğan Brezilyalı mevkidaşıyla görüştü Recep Tayyip Erdoğan Brezilyalı mevkidaşıyla görüştü

Tabii Ankara metro ağı bakımından dünya başkentleri arasında en fakir başkent, metrosu en az olan başkent. Sayın Mansur Yavaş beş yılda Ankaralıya 58 kilometre metro yapacağım diye sözü var. Kendi kitapçığında ve televizyon konuşmalarında. Maalesef Ankara'da yaptığı beş santimetre metro da yok. Dolayısıyla yeni açtığı bulvar da yok. Ciddi bir otopark problemi vardır Ankara'da aynı zamanda. Kızılay'da da vardır. Ulusta da vardır. Kızılay projemiz var. Kızılay'ı 'pırıl pırıl yapacağız, ışıl ışıl yapacağız. Yaşayan bir şehir, kentin kalbi yine Ulus. Tarih ve kültür yolu projemizle Ulus'u bir cazibe merkezi, bir turizm merkezi yapacağız. Dolayısıyla Ulus yeniden eski parıltılı ve ışıltılı günlerine dönecek."

"40-50 BİN KİŞİLİK KAMPÜS, HAVAALANI METROSUNA İHALE YAPACAĞIZ"

Ankara'da en çok merak edilen konulardan birisi olan havaalanı metrosuna ilişkin gelen soruyu cevaplayan Altınok, "Ankara'mızın birçok noktasına otoparklar da yapacağız. Kısa sürede metroyla gidebilecekler. Özellikle havalimanı. Baktığınız zaman havalimanına, metrosu olmayan neredeyse başkent yok. Gelişmiş ülkelerde zaten yok. Havalimanı metrosunu başta hızlı bir şekilde ihalesini yapacağız. Çubuk'taki Yıldırım Beyazıt Üniversitemizde 8-10 on bin öğrenci var. Ama zamanla 40-50 bin öğrencinin olacağı bir kampüs. Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Şehir Hastanesi, Ovacık güzergâhlarımız var. Daha sonra Keçiören metrosunu genişletiyoruz. Şehir Hastanemizden Kuyubaşı'na kadar oradan Havalanı yolu metrosuyla bağlıyoruz. Bir taraftan Altındağ'a metro, bir taraftan Mamak'a metro. Başka yerlerde metro çalışmalarımız var. Onları daha sonra açıklayacağız" dedi.

"ANKARALI'NIN TRAFİK SORUNU BÜYÜDÜ"

Ankara'da trafik ve ulaşım sorununun katlandığını belirten Altınok, "Bir de bulvarlar, yeni bulvarlar açılması lazım Ankara'da. Maalesef Büyükşehir Belediyesinin açtığı bir tane bulvar yok. Ve açılmış olan bulvarlar var, ham şekilde. Alt yapısı ve asfaltının yapılması lazım. Bunlar açıldığı haliyle hala maalesef duruyor. Yani Ankara'nın beş yılı boş yıl, heba ve heder olmuştur. Ankaralılara şunu söylüyoruz, gelin bu beş yılı değerlendirin. Büyükşehir Belediyesi'nin imkânları, hükümetimizin imkânlarıyla Ankara'mızı birçok eser ve hizmetlerle donatacağımız gibi trafik ulaşım otopark problemini çözeceğiz. Üç beş sene sonra Ankara'nın trafiği İstanbul'dan daha berbat hale gelecek, daha çekilmez hale gelecek. Günlük hayatımızın, yaşamımızın önemli bir bölümünü maalesef trafikte geçirmek zorunda kalacağız. Eskiden sabah akşam trafik vardı. Çözüm var, çare var, kolay; Altınok..." açıklamasını yaptı.