Ajda Pekkan da çocukluk yıllarında amcasının yalısında çok sık vakit geçirdi. Amca Ali Pekkan 1971 yılında koruma altına alınan yalıyı 1998 yılında sattı. Beykoz’da gayrimenkul işleri yapan bir kişinin aldığı yalı 2012 yılında renove edildi ancak kullanılmadı. Özel rıhtımı ve 6 metrekare terası olan 156 metrekarelik yalı 3 tam kat ve bir çatı katlı. Yalı 39 metre taban oturumuyla İstanbul’un en küçük yalısı olarak bilinmekte.

Yalı

Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı

2.5 MİLYON DOLARA ALDILAR

Patronlar Dünyası'ndan Ulaş Yıldız'ın haberi göre, yalı 2018 yılında satışa çıkartıldı. İsimleri açıklanmayan akademisyen Prof. Dr. bir çift tarafından 2.5 milyon dolara satın alındı. Yani o dönemin dolar kuru üzerinden yaklaşık 15 milyon TL. Yatırım amaçlı alınan yalı 5 senedir boş duruyordu. Şimdi o yalı 48 milyon TL yani yaklaşık 1 milyon 587 bin dolara yeniden satışa çıkartıldı.

Emlak Danışmanı Selim Onan caddeye cephesi olan ve bir boş duvarı Beykoz İskelesi’ne bakan yalının özellikle ticari bir yatırım olarak tabela ve reklam değerinin çok yüksek olduğunu kaydetti.