Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi törenine katıldı ve bu törende yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların kamu kurumlarında istihdamını artırmak ve sürekli hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Alkol Sigara ÖTV Zammı: 2024 Hangi Sigaraya Kaç Para Zam Geldi? Yeni Fiyatlar Nasıl? Alkol Sigara ÖTV Zammı: 2024 Hangi Sigaraya Kaç Para Zam Geldi? Yeni Fiyatlar Nasıl?

Bakan Göktaş, son 10 yılda engelli vatandaşların kamu kurumlarına yerleştirilmesi için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (EKPSS) uygulandığını ve bu sınavın kamuda çalışan engelli personel sayısındaki artışı sağlayan en önemli etken olduğunu ifade etti.

2012 yılından bu yana 42 bin 537 engelli vatandaşın devlet memuru olarak atandığını ve 2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısının 5 bin 777 iken, son 20 yılda bu sayının yaklaşık 12 kat artarak 68 bin 396'ya yükseldiğini belirtti. Bugün yapılacak 2 bin 392 atamayla engelli memur sayısının 70 bini aşacağını söyledi.

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak engelli adayların EKPSS sınav ücretlerine de katkı sağladıklarını ve 2022 yılı EKPSS için Bakanlık bütçesinden 11 milyon 832 bin lira sınav ücretinin ÖSYM'ye aktarıldığını belirtti. Bakan Göktaş, Bakanlık tarafından sağlanan sınav ücreti desteğinin 28 Nisan'da gerçekleştirilecek yedinci EKPSS sınavında da sağlanacağını açıkladı. Ayrıca Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına, engellilerin erişilebilirliğine uygun tasarlama zorunluluğu getirdiğini ve engelli çalışanların işlerini kolaylaştıracak ve onları destekleyecek düzenlemeler yaptığını ifade etti.

Bakan Göktaş, engelli vatandaşların sorunlarının çözümünün toplumun tüm kesimlerinin ortak bir anlayışla hareket etmesiyle mümkün olacağını belirterek, engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Göktaş, son olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacağını ve büyük ailelerini daha da genişleteceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Personel Alımı Başvursu Nereden Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler 8 bin personel için başvurlar başladı. Peki başvurular nereden yapılıyor? İşte başvuru için detaylar.

Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre deprem bölgesine daha fazla destek ve hizmet kalitesinde artış için personel alımları başladı. 8 bin sözleşmeli personel alımı için başvurular kariyer kapısı üzerinden yapılıyor. 21 Şubat'ta başlayacak olan başvurular 11 Mart'a kadar devam edecek. 

Editör: Elif Erbay