Yaşam

Ahu Tuğba'nın cenazesi Türkiye'ye getiriliyor

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamını yitirdi. Miami'deki evinde ölü bulunan 69 yaşındaki oyuncunun ölümü, şüpheli bulunduğu için cenazesi Türkiye'ye getirilememişti. Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, sosyal medya üzerinden annesinin cenazesinin Türkiye'ye nakil süreci hakkında açıklama yaptı.

Abone Ol

Ahu Tuğba, uzun süredir ileri seviye astım hastalığı ile mücadele ediyordu. Ayrıca, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği trafik kazasının ardından 8 saat süren bir operasyon geçirmiş ve 3 hafta yoğun bakımda tedavi görmüştü. Ancak ölümünün şüpheli bulunması üzerine otopsi talep edilmesi, cenaze işlemlerinin gecikmesine neden oldu.

"Cuma akşamı Türkiye'deyiz"

Anjelik Calvin, annesinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aşkımın cenaze saati, günü kesinleşmedi. Bu hafta sonuna yetiştirmek istedim, cuma gününe yetiştiremedim Allah affetsin ama bu cuma akşamı Türkiye'deyiz. Aynı uçakla geliyorum. Yer ve saat kesinleşince muhakkak bildireceğim," ifadelerini kullandı. Ahu Tuğba'nın cenazesinin İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, annesinin yanına defnedileceği biliniyor.

Nuri Alço: "Ahu'muzu kaybettik"

Ahu Tuğba’nın vefat haberini yakın dostu Nuri Alço duyurdu. Alço, "Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu'muzu kaybettik," diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Yıllar önce vasiyetini yazdırdı

Tuğba, 2013 yılında geçirdiği akciğer rahatsızlığı sırasında vasiyetini hazırlattığını ve organlarını bağışladığını açıklamıştı. O dönem yaşadığı süreci anlatırken, "Ameliyata girecektim ve kızımı korkutmamak için ona Bodrum’da olduğumu söyledim. Noteri çağırıp vasiyetimi yazdırdım çünkü anestezi yasaktı. En büyük korkum, kızıma veda edememekti. Yaşayıp yaşamayacağım belli değildi. Ameliyatımın iptal edilmesi bir mucizeydi,” demişti.