Trabzonspor altyapısından yetişen ve Ajax'a transfer olan Ahmetcan Kaplan, dün akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turunda oynanan Ajax - Aston Villa maçında performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

2022-2023 sezonunda Trabzonspor'dan 9.50 milyon euro karşılığında transfer olan 21 yaşındaki stoper, bu sezon ilk kez çıktığı Avrupa maçında etkileyici bir performans sergiledi. Kaplan, maçta 8 ikili mücadele kazanırken, 3 top, 3 hava topu ve 3 pas arası top kazanma başarısı gösterdi. Ayrıca, %94'lük pas isabet oranıyla da dikkat çekti.

Ahmetcan Kaplan'ın bu performansı, Ajax taraftarları ve teknik heyeti tarafından takdirle karşılandı ve genç oyuncunun geleceği için umut verici işaretler sundu.

UEFA hesabı paylaştı

Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü

Maçın ardından UEFA resmi sosyal medya hesabından Ahmetcan Kaplan ile ilgili bir paylaşım yapıldı. Genç yıldızın Leon Bailey'in çektiği şuta müdahalesinin görseli paylaşılarak "Ahmetcan Kaplan'dan blok" notuyla duyuruldu. Bu paylaşım, Kaplan'ın maçtaki etkileyici performansının öne çıkarılması ve başarısının takdir edilmesi anlamına geliyor.