Gündem

Ahmet Şık kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Ahmet Şık kimdir?

Dün Meclis'te kürsüdeki konuşması sırasında Alpay Özalan'la kavga eden Ahmet Şık, sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki Ahmet Şık kimdir, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Ahmet Şık ne zaman milletvekili oldu?

Abone Ol

Meclis'te dün yaşanan kavgadan sonra Ahmet Şık, sosyal medyada birçok kişinin merak edip araştırdığı isimler arasında yer almaya başladı. İnternet ortamında Ahmet Şık'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler sorgulanıyor. Peki, Ahmet Şık kimdir? TİP Milletvekili Ahmet Şık kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 yılında Kumluca, Antalya'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ahmet Şık, mesleğe üniversitenin birinci sınıfındayken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı.

Ahmet Şık, 1991 - 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

Şık, 2005 yılında Radikal gazetesinde çalıştı.

Ergenekon Davası

Radikal gazetesinden çalışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" ve "Ergenekon'da Kim Kimdir?" kitaplarında "Ergenekon Soruşturması'nın gizliliğini ihlâl ettiği" iddiasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan 13 Mayıs 2011'de beraat etti.

"İmamın Ordusu" kitabı ve yargılanması

Ahmet Şık, 3 Mart 2011 tarihinde Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki odasında yapılan arama sonrasında gözaltına alındı. Ahmet Şık, avukatı Bülent Utku'ya, son zamanlarda hazırladığı ve İmamın Ordusu ismini vermeyi düşündüğü FETÖ'nün emniyetteki örgütlenmesini anlatan kitabı nedeniyle gözaltına alındığını düşündüğünü dile getirdi. Gözaltında iki gün kaldıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve 6 Mart 2011'de "Ergenekon terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanarak gazeteci Nedim Şener ile birlikte Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Şık, bu davadan 8 Kasım 2017'de beraat etti.

Ahmet Şık ne zaman milletvekili oldu?

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı olan ve İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya giren Ahmet Şık, 4 Mayıs 2020 günü partisinden istifa ederek 19 Nisan 2021'de Türkiye İşçi Partisi'ne katıldı.