Ekonomi

Ağustos 2024 kira arış oranı yükseldi mi, ne kadar oldu? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

Ağustos ayı kira artış oranı açıklandı! TÜİK verilerine göre, kiralara yüzde 65,93 zam yapılacak. Kira sınırlaması kalktı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sınırlamasının devam etmeyeceğini belirtti. Peki, Ağustos 2024 kira arış oranı yükseldi mi, ne kadar oldu? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 12 aylık TÜFE verilerine göre, 2024 yılı Ağustos ayı için kira artış oranı yüzde 65,93 olarak belirlendi.

Kira Artış Oranı Yüzde 65,93

Ağustos ayında kiralara yapılacak zam oranı, TÜİK'in enflasyon verileri doğrultusunda yüzde 65,93 olarak açıklandı. Bu oran, iş yerleri ve konut kiraları için uygulanabilecek.

Kira Artış Sınırı Kalktı mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sınırlamasının devam etmeyeceğini belirtti. Şimşek, "Devam etmesi için bir sebep görmüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kira Artış Oranı Sınırı Sona Erdi

Kira artış oranı sınırı, 2 Temmuz 2023'ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olarak uygulanmıştı. Temmuz 2024 itibarıyla bu sınır sona erdi.

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?

Yeni Ekonomi Paketi kapsamında, kira zamları üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. Açıklanan bu rakam, ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranını ifade ediyor.