Ağrı'da okul öncesi eğitimine verilen önem artıyor. Okul öncesi eğitim etkinlikleriyle çocukların potansiyellerini keşfetmesi amaçlanıyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için il genelinde faaliyetlerde bulunuyor. Faaliyetler kapsamında birçok atölye kuruldu. Atölyelerde geleneksel ve evrensel sanat türleri yer alıyor. Bilim atölyeleriyle de merak duygusu teşvik edilerek doğru şekilde yönlendiriliyor. Çocuk oyunlarıyla da fiziksel gelişimleri destekleniyor. Veli seminerleri yapılarak çocukların gelişimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılıyor.

Etkinliklerde Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de okul öncesi eğitimin çocuklar için önemini vurguladı. Kökrek, "İl genelinde çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan etkinliklerimiz devam edecek. Amacımız, çocuklarımızın potansiyellerini keşfetmelerine ve hayata daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir? 2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir?

Bakanlık desteğiyle çocukların sanat, bilim alanlarında kendilerini geliştirmeleri için ve aynı zamanda fiziksel gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülecek. Atölyelerin, şenliklerin ve farkındalığı arttırmak amacıyla ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin eli alındığı proje ağustos ayı boyunca devam edecek.

Editör: Uğur Kaçar