Gündem

Ağrı Belediyesi’nde eş başkanların çatışması yüzünden hizmetler aksıyor

Ağrı’da “seçilmiş” belediye başkanı Hazal Aras ile “atanmış” eş belediye başkanı Mehmet Akkuş arasında, işlerin nasıl ve kimin isteği doğrultusunda yürütüleceği konusunda başlayan anlaşmazlık, en sonunda sert tartışmaya ve birbirine kül tablası fırlatmaya kadar ulaştı! Ağrı halkı ise yapılmayan hizmetlerden şikayetçi.

Abone Ol

ARZU ERDOĞRAL / HABER MERKEZİ

Bölücü terör örgütü PKK’nın güdümündeki DEM Parti, yerel seçimlerde kazandığı belediyeleri, yasada yeri olmamasına rağmen “eş başkan” modeliyle yönetiyor. Bu belediyelerden biri de Ağrı Belediyesi. 

Hazal Aras, son yerel seçimlerde DEM Parti’nin resmi adayı olarak seçimlere girdi ve Ağrı Belediye Başkanı seçildi. PKK’nın “atadığı” Mehmet Akkuş ise, Ağrı Belediyesi’nin resmi internet sitesinde “eş başkan” sıfatıyla yer alıyor belediyenin yönetimini Aras’la birlikte fiilen yürütüyor. Aslında bu durum yalnız Ağrı için değil, PKK güdümündeki DEM Parti’nin kazandığı diğer illerde de geçerli; halkın seçtiği belediye başkanının yanında bir de yasa dışı şekilde PKK’nın atadığı “belediye başkanı” fiilen görev yapıyor ve bölücü terör örgütünün talimatlarını yerine getirip, onun çıkarına olacak işler yapıyor. 

Birbirlerinin altını oymaya çalışıyorlar!

Samimi Haber’in edindiği bilgilere göre, Ağrı’nın “seçilmiş” belediye başkanı ile “atanmış” belediye başkanının arasında büyük sorunlar yaşanıyor. İki eş başkan adeta birbirini yemeye, ekarte edip devre dışı bırakmaya çabalıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde makam odasında birbirlerine kül tablası bile fırlattılar!

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, PKK tarafından “atanmış” başkan Akkuş’un, resmi belediye başkanı Hazal Aras’ı kendi istekleri ve görüşleri doğrultusunda icraat yapmaya zorluyor. Aras ise işleri kendi istediği şekilde yürütmeye çalışıyor. Ağrı halkı belediyeden hizmet bekleyedursun ve yapılmayan hizmetler yüzünden mağdur oladursun, iki eş başkan birbirini devre dışı bırakmak için türlü yollar denemekte.

Birbirlerine kül tablası fırlattılar!

Her iki eş başkan da çeşitli yollarla birbirinin altına oymaya, güçsüzleştirmeye, devre dışı bırakmaya çalıştıkça taraflar arasında ipler gerildikçe gerildi. En sonunda geçtiğimiz günlerde, belediye başkanlığı makam odasında iki eş başkan arasında bir kez daha yükselen tartışma, birbirlerine kül tablası fırlatacak dereceye ulaştı. 

Edinilen bilgilere göre, iki eş başkan arasında süregelen birbirini “yeme” mücadelesi yüzünden Ağrı’da birçok hizmet aksıyor ya da gerektiği şekilde yerine getirilmiyor. Halk, beklediği hizmeti layıkıyla göremediği için şikayetçi.