AFP'nin haberinde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geçen yıl piyasaya sürülen ilk SUV modeli T10X'in üretimi ve başarısı hakkında bilgiler yer aldı. Haberde, Bursa'daki Togg fabrikasının 40'ı kadın olan "yüksek nitelikli" çalışanlarına vurgu yapılarak fabrikadan övgüyle bahsedildi.

Haberde,

"Türkiye'nin kuzeybatısında, İstanbul'un karşısında, Marmara Denizi kıyısında yer alan Bursa ili, yarım yüzyıl içinde küresel otomotiv endüstrisinin kalesi haline geldi." denildi.

"Marmara Denizi kıyılarında gri ve turkuaz renklerdeki yeni fabrikanın" Türkiye'nin otomotiv sektöründeki geleceğinde önemli rol oynadığı aktarılan haberde, "Halihazırda otomobil üretimiyle tanınan Türkiye, şimdi de şampiyonu Togg ile elektrikli otomobil pazarında boy gösteriyor." ifadesine yer verildi.

AFP'den Togg'a büyük övgü
AFP'nin haberinde, ismini vermek istemeyen bir üretim müdürünün açıklamalarına yer verildi. Müdür, Togg'un saat başı 20 araç ürettiğini ve 2023'te 20 bin araç üreterek, ilk yılında 2 bin araç üreten Tesla'yı geride bıraktığını belirtti. Ayrıca, haberde Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam'ın Togg hakkında yaptığı açıklamalara da değinildi.

Saydam'ın,

MHP'de ilçe başkanı değişti MHP'de ilçe başkanı değişti

"Bu proje, Türk otomotiv endüstrisi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve ülkenin küresel elektrikli araç pazarında lider bir oyuncu olma arzusunu simgeliyor" yorumunun aktarıldığı haberde, Türkiye'nin 2023'te elektrikli otomobil satışlarını 9 kat artırarak İspanya ve İtalya'dan daha büyük bir pazar haline geldiği anlatıldı.

AFP'den Togg'a büyük övgü