Sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle kar yağışları ülkenin orta ve kuzey kesimlerini etkisi altına aldı. Başkent Kabil'de de mevsimin en yoğun kar yağışı görüldü.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Afganistan Meteoroloji Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 vilayette kar yağışlarının devam ettiği belirtildi.

Su ve Enerji Bakanlığı ise halktan evlerin çatı ve avlularında biriken karı su kuyuları ve yer altı sularının beslenmesi için toprak zemin üzerinde biriktirmelerini istedi.

Afganistan Mevsimin En Yoğun Kar Yağışını Gördü

Yoğun kar yağışı Kabil'i ülkenin kuzey vilayetlerine bağlayan Saleng Tüneli ile orta ve kuzey bölgelerde dağlık alanlardaki birçok yerleşim yerine ulaşımı kapattı.

Kabil'de dün akşam saatlerine kadar etkisini gösteren kar yağışları gece boyunca da devam etti. Şehirde parklar, bahçeler ve evlerin çatılarında kar kalınlığı 30 santimetreye kadar yükseldi.

Kar yağışının yoğunlaşması üzerine Kabil Belediyesi kar temizleme çalışmalarına başladı. Birçok şehir sakini de evlerinin çatılarında ve kapı önlerinde biriken karları küreklerle temizledi.

Afganistan Mevsimin En Yoğun Kar Yağışını Gördü (1)

Kabil'in yüksek bir noktasında bulunan Vezir-i Ekber Han tepesi, kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntülere büründü. Park ve bahçeler de bembeyaz bir örtüyle kaplandı.

Kar yağışından en çok keyif alanlar ise çocuklar oldu. Çocuklar kar topu oynayarak, kar üzerinde kayarak ve kardan adam yaparak eğlendiler.