Gündem

Adnan Kahveci’nin oğlu Kutlu Parti’de!

Türk politik arenasında yarışan partiler arasına geçtiğimiz günlerde katılan Kutlu Parti’de Başkanlık Divanı belirlendi. Şüpheli bir trafik kazasına kurban giden ünlü bakanlardan Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci de genel başkan yardımcıları arasında yer aldı.

Abone Ol

SAMİMİ HABER / ÖZEL

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından 28 Haziran’da kuruluşu açıklanan Kutlu Parti’de görev dağılımı yapıldı, Başkanlık Divanı ve partinin diğer üst düzey konumlarındaki isimler belirlendi. Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci de genel başkan yardımcıları arasında.

Samimi Haber’e özel açıklama yapan Genel Başkan Halaçoğlu, yeni oluşturulan Başkanlık Divanı’ndaki bazı isimleri açıklayıp, partisinin ilkelerini ve hedeflerini anlattı.

İşte Kutlu Parti yöneticileri!

Kutlu Parti’nin Başkanlık Divanı’nda Baybora Cihan Kahveci, Ekonomi ve Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yer aldı. Genel Başkan Yardımcıları arasında İşadamı Ahmet Erdem (Siyasi İşler), Tolga Keskin (Teşkilat Başkanı), Nazan Öcalır (Medya ve Halkla İlişkiler), Hasan Yaman (Sağlık ve Sosyal Güvenlik), Hasan Ali Erdem (Eğitim), Şule Tumtaş (Çevre, Şehircilik ve Yerel Yönetimler), Hüseyin Avcı (Sivil Toplum), Ümit Yalım, Fatma Melike Karaaslan da bulunuyor. Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Levent Akçay da Kutlu Parti’de Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi oldu. 

Alevi kökenli işadamı da var

Partinin genel sekreterliğini İrfan Çep, genel muhasipliğini Hikmet Yılmaz yapacak. Alevi kökenli işadamı Ali Aker’le siyaset bilimci Ayhan Akın’sa danışman konumunda bulunacak. 

Partinin genel merkez binası olarak, Çetin Emeç Bulvarı üzerinde dört katlı, 26 odalı bir bina kiralandı; binada tadilat işlemleri başladı. Partinin resmi sitesi de oluşturulma aşamasında. İllerdeki örgütlenme çalışmaları da sürüyor.

Kutlu Parti için seçilen amblemse Türk tarihinden ve mitolojisinden motifler içeriyor. Amblemde doğmakta olan güneş ve hayat ağacı bulunuyor. Güneşten çıkan altı adet ışın oku, hayat ağacında ise toplam yedi tane dal bulunuyor. 

“İlkemiz, vatanseverlik”

Halaçoğlu, daha önce milletvekilliği ya da bakanlık yapmış hiç kimseyi partiye almadıklarını özellikle vurguladı. “İlke olarak vatanseverliği temel alıyoruz” diyen Halaçoğlu, sözlerini; “Sağ, sol, merkez gibi birtakım kavramları reddediyoruz. Bunların toplumu kamplaştırdığını görüyoruz. Vatanseverlik, herkesi toparlayacak, kucaklayacak bir kavram. Partimize ad olan kut ise yine Türk tarihiyle ilgili, kut almak, kut almış demek” şeklinde sürdürdü.

Kutlu Parti’nin kuruluş felsefesini ve amacını anlatan Genel Başkan Halaçoğlu, doğrudan iktidara yürümeyi hedeflediklerini vurguladı. Halaçoğlu şunları söyledi: “Herkesin oyuna talibiz. Hedefimiz muhalefette kalmak, muhalefet yapmak değil; doğrudan iktidar. Sağlıktan ekonomiye, dış politikadan eğitime kadar her alanda iddialı bir parti programımız var. Yanlışa yanlış, doğruya doğru deme gibi bir anlayışla giriyoruz bu yola. Cemaatmiş, tarikatmış, aşırılıkmış, bunlarla işimiz olmayacak”.