Gündem

Adli Tıp, Narin’in boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü kesinleşti. Adli Tıp tarafından yapılan incelemenin ardından yazılan histopatoloji raporunda bu iddia bilimsel olarak da doğrulandı.

Abone Ol

Günlerdir Türkiye gündeminden düşmeyen Narin cinayetiyle ilgili şüpheler Adli Tıp tarafından da doğrulandı. 8 yaşındaki küçük kızın boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı. 

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından Narin için hazırlanan histopatoloji raporuna Habertürk ulaştı. Raporun ayrıntılarında, Narin’in boynunda kanama olduğu, bedeninin birçok bölgesinde çürüme sıvılaşma oluştuğu belirtildi. 

Raporda, Patoloji bölümüne gönderilen Narin’in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiği görüldüğü belirtildi. Ancak Narin’in boyun bölgesinden çıkan sonuç dikkat çekiyor.

Boynun ön bölgesinde kanama

Raporda Narin’in incelenen boyun ön kas gruplarında sınırları belli olmayan alanlarda kanamalar bulunduğu belirtiliyor.

Ortaya çıkan bu raporu değerlendiren Adli Tıp ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sadık Toprak, Narin’in boynunda kanama olduğunu ve bunun da Narin’in boğularak öldürüldüğü anlamını taşıdığını ifade etti.

Kapsamlı rapor haftaya çıkacak

Neyle ve nasıl boğulduğu konusunda ayrıntılı otopsi raporunu görmenin faydalı olacağını belirten Toprak; "Muhtemelen elle boğulduğunu düşünüyorum. Bu tür çocuk ölümlerinde genellikle katil ellerini kullanır. Çünkü karşısında güçsüz bir çocuk var” dedi.

Narin’in çıkan Histopatoloji raporu, İstanbul Adli Tıp Kurumu Otopsi bölümüne de gönderildi. Ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda, Narin'in cansız bedeni üzerinden alınan 91 ayrı bulgunun detaylı bir şekilde incelendiği; önümüzdeki hafta, detaylı adli tıp raporunun tamamlanması beklendiği öğrenildi.