Dodurga Belediyesi seçimleri 2023 seçimlerinden önce yapılacak tek seçim olma özelliğini taşıyor. Adalet Parti Basın Müşavirliği’nden, 3 Temmuz pazar günü yapılacak olan belediye seçimiyle ilgili açıklama geldi.

Adalet Partisi Basın Müşaviri Coşkun Güneş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Güneş,

"Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyelere hibe edilen kepçe sanki AK Partinin kendi hediyesi gibi tören düzenlenip, halka kendi hizmetleri gibi sunuldu. Bunun yasal olmadığını ifade eden Adalet Partisi Dodurga Belediye Başkan adayı Emine Yayla ve Adalet Partisi yetkilileri savcılığa şikayette bulundular” dedi.

Güneş, daha önce de benzer süreçlerin yaşandığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Halka kendi hizmetleri olmayan Türkiye Belediyeler Birliği’nin tüm belediyelere ve yeni belediye olan yerlere yapılan hibesini seçim rüşveti gibi Dodurga halkına sundular. Daha önce de haksız yere Adalet Partisi bayrak ve afişlerini indirip kendi bayraklarını aşmışlardı. Onu da yine mahkeme kararı ile Adalet Partili hukukçular düzelmişlerdi, bakalım daha ne dümenler çevirecek AK Parti bu küçük kasaba seçiminde göreceğiz."

2023'te öncesi tek seçim

Dodurga Belediyesi seçimleri, bir konuda daha önem taşıyor. Çünkü belediye seçimleri, Türkiye'nin merakla beklediği 2023 seçimlerinden önce yapılacak tek seçim olma özelliğini taşıyor.

Bin civarındaki seçmenin bulunduğu Dodurga'da yapılacak seçimler şimdiden Meclis kulislerinin de sohbet konusu hâline geldi. Bu seçimlerin bir anlamda 2023 seçimleri için bir prova niteliğinde olacağına dair yorumlar yapılmaya devam ediyor.

Haber: Tarkan Kaleli