Ülke genelinde kiraların yüksek oranlarda artışının ardından kiracıların mağdur olmuş ve ev sahipleriyle aralarında kira artış konusunda anlaşmazlıklar çıkmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edilmişti. 

"KİRADA ZAM YÜZDE 25'İ GEÇMEYECEK"

Temmuz ayında sona erecek olan konut kira artışlarının zam süreleri uzatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Konutlarda kira zammına yüzde 25 sınırlaması 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl geçerli olacak" dedi.

Konut kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile uzatıldı. Açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç, düzenlemenin bayram tatili sonrasında Meclis’te yasalaşacağını söyledi. 

Fahiş kiralarla ilgili vatandaşlardan bazı şikayetlerin geldiğini ve bunlara duyarsız kalınamayacağını aktaran Tunç, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlarla ilgili bazı tedbirler aldığını anlattı. Yılmaz Tunç, fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığını anımsattı. 

Kaynak: AA