Spor

Acun Ilıcalı: "Bu sezon sistemi de devirerek şampiyonluğa koşacağız"

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, son dönemde Türk futbolunda yaşanan adaletsizlikleri gündeme taşıyarak, tüm zorluklara rağmen bu sezon şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını vurguladı.

Abone Ol

Ülker Stadyumu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ilıcalı, hakem kararlarının Fenerbahçe aleyhine olduğunu iddia etti ve sarı-lacivertlilerin haklarının gasp edildiğini savundu.

Ilıcalı, son iki sezonda yaşanan haksızlıkların altını çizerek, "Galatasaray'a gösterilmeyen sarı kart sayısı 14 iken, Fenerbahçe'de bu sayı sadece 1. Aynı şekilde, Fenerbahçe'nin 6 penaltısı verilmedi. Bu durum, ligin adil olmadığının en somut göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ilıcalı, Galatasaray - Kasımpaşa maçında yaşanan VAR sürecini eleştirerek, "Maçın sonunda uzatma dakikalarıyla ilgili kararlar son derece yanlıydı. Okan Buruk'un hakemi tehdit ettiği görüntüler ortadayken, bu hakemlerin kariyerlerini devam ettirebilmek için bu baskılara boyun eğmeleri üzücü" dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda sistemle mücadele ettiğini belirten Ilıcalı, taraftarlara seslenerek, "Biz sistemi yıkacağız. Tüm zorluklara rağmen şampiyon olacağız. Taraftarımızın desteğiyle, birlikte gümbür gümbür geleceğiz" diye konuştu.

Ilıcalı, Türkiye Futbol Federasyonu'na adalet çağrısında bulunarak, "Biz adalet istiyoruz, ayrıcalık değil. Federasyon da adalet sözü verdi, biz de buna güveniyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sarı-lacivertli yönetici, bu sezonun sonunda hak edilen başarıyı elde edeceklerine olan inancını yinelerken, Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefinden sapmayacağını vurguladı.