Medya

Abdulmecid Berekat Samimi Haber'e değerlendirdi: Mültecilerin dönüşü siyasi değişimle yakından bağlantılıdır

Devrimci ve Muhalif Güçler Ulusal Koalisyonu Başkan Yardımcısı Abdulmecid Berekat, Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'nin bazı illerinde yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Tüm taraflarca gerçekleştirilen tüm ırkçı eylemleri ve özellikle son dönemde Türkiye'nin bazı illerinde Suriyelilere karşı yaşanan olayları kınıyorum. Mevcut durumdan faydalanmaya çalışan, Türk-Suriyeli kardeşler arasındaki ilişkilere zarar vermeye çalışan birçok tarafın olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

Abone Ol

"Suriyeli mültecilerin geri dönüşünün sağlanması uluslararası çözümle ve siyasi değişimle yakından bağlantılıdır." ifadelerini kullanan Berekat, "Olası bir Erdoğan- Esad görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı.

Berekat, "PKK örgütü ve Suriye'nin doğusunu işgal eden ona bağlı tüm parti ve milisler teröristtir ve herhangi bir ulusal gündemi temsil etmemektedir." görüşünü belirterek terör konusunda Türkiye ile Suriye'nin nasıl bir işbirliği yapabileceği ile ilgili görüşünü de anlattı.