Spor

Abdullah Avcı'dan final açıklaması

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Kupa Finali öncesi açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Trabzonspor, Perşembe günü saat 20:45'te Beşiktaş ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finali için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek maçın biletleri, bordo-mavili taraftarlar tarafından 5 dakika içinde tüketildi.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan idmanın ilk 30 dakikası basına açık olarak gerçekleştirildi. Futbolcuların hırslı çalışmaları dikkat çekerken, Avcı idman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 "10. Kez Buraya Getirmek İstiyoruz"

Avcı, yaptığı açıklamada, "Güzel bir gün, hafta da iyi başladı umarım hafta sonu da böyle devam eder. İlk ulaşılabilir hedefimize ulaştık. Zorlu, inişli-çıkışlı yollardan sonra bunu başardık ve şimdi Perşembe günü en iyi şekilde Türkiye Kupası finalini 10. kez buraya getirmek istiyoruz. Türkiye’nin büyük bir kulübüyle Olimpiyat Stadı'nda oyunun konuşulduğu bir futbol festivalinin olduğu finalleri oynamanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Topun oyunda kaldığı güzel oyunların konuşulduğu, hak edenin kazandığı bir müsabaka bizi bekliyor” dedi.

 "Yarın Ölçümler Yapılacak"

Takımın geçtiğimiz haftaki Başakşehir maçıyla beraber konsantrasyonlarının arttığını belirten Avcı, "Geçen hafta itibariyle karşılığını aldık, bu bizi oyun olarak mutlu etti. Perşembe akşamı finalde daha fazlasını yapmamız gerekecek. Bugün toparlanmaya başlıyoruz, yarın da ölçümler yapılacak, riskleri değerlendirilecek. Hem toplantımız olacak hem de hazırlıklarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

 "Umarım Bizim Alnımıza Yazılmışsa..."

Genç futbolculara finallerin önemini vurgulayan Avcı, “Geçen Samsun’da Trabzonspor U19 finalinde çocuklara kazananların ve kaybedenlerin de aslında kazandığını söyledim. Bu önemli deneyimler getiriyor. Türkiye Kupası’nda oynadığımız finaller var. Umarım bu bizim alnımıza yazılmışsa çalışıyoruz ve karşılığını alırız. Trabzonspor için bu sene çok anlam ifade ediyor. Tüm şehrin, başkanın, yönetim kurulunun buna ihtiyacı var” dedi.

 "Olimpiyat Uğurlu Geliyor mu?"

Olimpiyat Stadı'nın uğurlu olup olmadığıyla ilgili soruya yanıt veren Avcı, "Olimpiyat bize uğurlu uğursuz bilmiyorum ama bu günlere festival havasında bakıyorum. Trabzonspor taraftarının destek verdiğinde neler olabildiğini çok net görebiliyoruz. Onlar bizi sonuna kadar destekleyeceklerdir" diye konuştu.

 Trezegeuet ve Pepe'nin Durumu

Son olarak Trezegeuet ve Pepe’nin durumlarıyla ilgili bilgi veren Avcı, "Planladığımız gibi şu an itibariyle devam ediyor. Uğurcan Çakır bugün salonda çalışıyor. Fernandez’in ufak bir sakatlığı var, durumu yarın netleşecek" dedi.