10 Aralık'ta ABD Başkanı Joe Biden'ı taşıyan Air Force One, Los Angeles Havalimanı'na inerken bir dizi uçak takip gözlemcisi havalimanı üzerinde tanımlanamayan bir cisim fark etti.

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

Air Force One'a eşlik eden F-35 savaş uçaklarından birinin havada yakıt ikmali yaptığı videoda fark edilen cismin daire şeklinde olduğu ve çok yüksek hızla hareket ettiği dikkat çekti.

Videoyu kaydeden kişilerden Joshua Solarzano, "Bunu sen de gördün mü? Rotamız üzerinde bir şey uçtu... Bu o mu? Bahsettiğimiz bu şey UFO mu?" sorularını yöneltti.

Ağabeyi Peter, gördükleri cismin bir yüksek irtifa balonu olabileceğini ifade etti.

ABD'de özellikle 2023 başından beri tırmanan UFO tartışmaları, Biden'ın uçağının yakınında kaydedilen görüntüyle yeniden alevlendi.

Sene başlarında ABD ordusu, Kuzey Amerika üzerinde tanımlanamayan uçan cisimleri düşürmeye başlamıştı. Biden'ın emriyle ABD savaş uçaklarının Alaska kıyılarında 'yüksek irtifada uçan bir cismi', Kanada'nın kuzeybatısındaki Yukon üzerinde 'tanımlanamayan, insansız bir cismi, Michigan yakınında Huron Gölü üzerinde sekizgen bir cismi vurup düşürdüğü açıklanmıştı.

ABD ile Kanada'nın Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı'nın (NORAD) başındaki General Glen VanHerck'in "Düşürdüğümüz son üç tanımlanamayan uçan cismin uzaylı olması ihtimalini dışlamıyorum" açıklamasını, Beyaz Saray Sözcüsü'nün "Uzaylılar ya da dünya dışı nesnelere dair hiçbir kanıt yok" yanıtı izlemişti.

ABD'nin yasadışı biçimde yabancı liderler dahil tüm dünyayı dinlediğini ifşa eden belgeleri sızdırmasıyla tanınan eski Ulusal İstihbarat Kurumu (NSA)analisti Edward Snowden, Washington yönetiminden yapılan açıklamaların Ukrayna'ya milyarlar yağdırılması gibi askeri harcamalar ve Kuzey Akım sabotajı gibi meselelerden dikkati dağıtmak için pompalandığı yorumunu yapmıştı.