Mia Khalifa, son yıllarda siyasete ve toplumsal meselelere ilişkin yorumlarıyla gündeme gelmeye başladı. 

ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu

Amerikalı film yıldızından İsrail'e tepki

Khalifa, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve Beyrut'ta bir Hizbullah komuttanının öldürülmesinin ardından bir kez daha değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırgan tutumuna dikkat çeken ünlü yıldız, Yahudi devletini barış istemediğini belirtti. 
Ayrıca İsrail'de son dönemde çıkan, orduda görevli askerlerin Filistinli sivil tutuklulara yönelik tecavüz iddialarıyla ilgili skandala da öfke duyduğunu belirtti.

Khalifa, milyonlarca takipçili hesabından yazdı 

Lübnan asıllı Amerikalı film yıldızı, aktivist  ve sosyal medya fenomeni Mia Khalifa, X hesabından, "Aynı gün Beyrut ve Tahran'ı bombalamak, ateşkes müzakerelerinin yapıldığı hafta ateşkes müzakerecisini öldürmek. Bize barışla ilgilenmediklerini, sadece toptan imha ve sömürgeleştirme istediklerini göstermeye devam ediyorlar" diye yazdı. 
İsrail, geçtiğimiz hafta salı gecesi, Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın askeri danışmanı Fuad Şükr'ü ve 5 sivili öldürdü. Çarşamba gününün ilk saatlerinde ise Tahran'da düzenlediği suikastte Hamas lideri İsmail Haniye ve korumasını öldürdü. 
İsrail'in, işgal altındaki Golan Tepeleri'ne daha önce bir roket atılması bahanesiyle tırmandırdığı gerginlik, bu görüşmelerin kaderini belirsizliğe sürükledi. Bölge, İran, Hizbullah ve Hamas'ın yanıt verme tehdidiyle topyekün bir savaş riski ile karşı karşıya kaldı.

Gazze'de yaşananları takip etti, tepki gösterdi

Khalifa daha önce X'te şöyle yazmıştı: "İsrail'de İsrail Savunma Kuvvetleri [İsrail ordusu] mensuplarının Filistinli tutuklulara cinsel saldırı ve tecavüz hakkını protesto etmek için düzenledikleri isyanlar... *notları kontrol ediyor*..."
Bu paylaşımıyla Khalifa, İsrail'in Ebu Gureyb ve Guantanamo olarak adlandırılan Sde Teiman hapishanesinde Filistinli tutuklulara yönelik sistematik işkencesi ve cinsel şiddet iddialarına atıfta bulunuyordu. 
Sosyal medya platformlarında milyonlarca takipçisi olan Khalifa, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı sırasında Filistin halkına destek veren görüşlerini dile getirmiş ve İsrail destekçilerinin tepkisini çekmişti. 
Ekim ayında, ABD'li eğlence şirketi Playboy, Hamas'ın İsrail'e sürpriz saldırı düzenlemesinin  ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle  Mia Khalifa ile ilişkilerini kestiğini duyurmuştu. 


 

Editör: Burçin Çelikkol