Dünya

ABD’den Lübnan’a 157 milyon dolarlık yeni insani yardım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan ve bölgedeki çatışmalardan etkilenen halkları desteklemek için yaklaşık 157 milyon dolarlık yeni bir insani yardım sağlanacağını açıkladı. Bu yardım, Lübnanlılar ve Suriye’den kaçan mültecilerin acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Abone Ol

Orta Doğu’daki insani krize dikkat çeken Blinken, ABD'nin bu yardımı, Dışişleri Bakanlığı’nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu aracılığıyla 82 milyon dolarlık ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından sağlanan 75 milyon dolarlık fonlarla hayata geçireceğini belirtti.

Kritik Yardımlar Geliyor

Blinken, açıklamasında bölgeye hali hazırda 11.5 milyon dolar yardımda bulunan USAID’in, önümüzdeki haftalarda 63.5 milyon dolarlık ek yardım yapacağını ifade etti. Bu yardımların acil gıda, barınma, hijyen kitleri ve temiz su gibi temel ihtiyaçları karşılayacağını vurgulayan Blinken, "Bu yardım, zorluklarla boğuşan insanlar için kritik bir yaşam desteği olacaktır" dedi.

ABD, 2023 yılı boyunca Lübnan ve Suriye'deki çatışmalardan etkilenen savunmasız insanlara 386 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu. Blinken, diğer ülkeleri de bu yardımlara katkı yapmaya davet etti.