ABD'de son yıllarda Çinlilerin sayısında olağandışı bir artış yaşandığı kaydedildi. ABD'nin resmi verilerine göre, geçen sene Meksika sınırından ABD'ye girmeye çalışan 24 bin Çin uyruklu kişi yakalandı.

New York Times'ın (NYT) haberine göre, söz konusu rakamın bundan önceki 10 yıllık dönemde güney sınırında yakalanan toplam Çinli sayısını geçmiş durumda.

O dönemde Meksika sınırından ABD'ye girmeye çalışan Çinli sayısı toplamda 15 binden azdı. NYT, Çin'den bu kadar büyük bir göç akınının en son 1990'larda yaşandığına işaret etti.

New York Times'ın haberinde göç yoluna dair ayrıntılar da paylaşıldı.

Buna göre ABD'ye gitmek isteyen Çinliler Meksika sınırından ülkeye girmeyi planlayorlarsa önce Türkiye'ye geliyorlar.

Buradan da kendilerinden vize istemeyen Ekvador'a gidiyorlar.

Güney Amerika ülkesine varanlarınsa Kolombiya ve Panama üzerinden ABD'ye ulaşıyor.

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

ABD'ye giren Çinlilerin çoğunun kendi ülkelerinde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, orta sınıfa mensup yetişkinlerden oluşuyor.

Söz konusu kişilerin ne tür suçlardan gözaltına alındığına dair bilgi paylaşılmazken, Çinli düzensiz göçmenlerin genelde New York şehrine gittiği belirtildi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkilinin NYT'yle paylaştığı rakamlara göre, ABD'nin haklarında sınırdışı kararı verdiği yaklaşık 1,3 milyon kişiden neredeyse 100 bini Çinli.