ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco'da düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "çılgın o... çocuğu" diyere küfretti. Konuşmasında iklim değişikliğinin insanlığı tehdit ettiğini vurgulayan Biden, aynı zamanda "nükleer çatışma tehdidinin" her zaman var olduğunu belirtti.

2022 yılında bir Beyaz Saray muhabirine karşı aynı küfürü kullandığı mikrofonlara yansıyan Biden, Putin hakkındaki ifadelerini şu sözlerle sürdürdü: 

"İklim krizi, insanlık için son varoluşsal tehdittir. Putin ve diğerleri gibi çılgın o... çocukları var ve bu yüzden nükleer çatışma konusunda her zaman endişelenmek zorundayız. Ancak insanlık için varoluşsal tehdit iklimdir"

Bu olay, ABD-Rusya ilişkilerindeki gerginliğin ve Biden'ın Putin'e yönelik sert söyleminin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Rus Muhalif Navalny Cezaevinde Hayatını Kaybetti

Biden Navalnıy ölümünden Putin'i sorumlu tutuyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif lider Alexei Navalni'nin ölümünden Rusya lideri Vladimir Putin'i ve "haydutlarını" sorumlu tuttu. Navalni'nin ölümüyle ilgili olarak Rus hapishane yetkililerinin açıklamalarını değerlendiren Biden, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz, ancak Navalni'nin ölümünün Putin ve haydutlarının yaptığı bir şeyin sonucu olduğuna şüphe yok" dedi.

Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu

Navalni, Rusya'da hapis cezası çekerken sağlık durumu ciddileşmiş ve tedavi için Almanya'ya götürülmüştü. Navalni, Almanya'da tedavi gördüğü süreçte zehirlendiği iddiasıyla da gündeme gelmişti. Biden'ın Putin'i Navalni'nin ölümünden sorumlu tutan açıklamaları, ABD-Rusya ilişkilerindeki gerilimi daha da artırabili