Dünya

ABD ve İsrail tavşan uykusunda: İran'ın olası saldırını görüştüler

İran'ın İsrail'e yönelik ne zaman hamle yapacağı henüz belirsizliğini koruyor. Bu sırada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde “İran ve vekillerinin İsrail'e saldırması ihtimalini” ele aldı.

Abone Ol

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi sonrası İsrail'e yönelik bir misilleme saldırısı hala dünya kamuoyunun en başlıca konusu olmaya devam ediyor.

Bu noktada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşıyla kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın “İran ve vekillerinin İsrail'e saldırması ihtimalini” görüştüğünü bildirdi. Ryder, ikilinin Gazze Şeridi’ndeki insani durumu ve “çocuk felci potansiyel yayılımının el alınması ihtiyacını” da ele aldığını aktardı. Ryder açıklamasında, “Bakan Austin, ABD'nin İran ve vekillerinin saldırı planlarını izlemeye devam ettiğini ve İsrail'i savunmak, ABD personeli ile tesislerini korumak için bölgede iyi bir şekilde konumlandığını Bakan'a bildirdi” dedi.