Amerika Birleşik Devletleri (ABD), terör örgütü PKK/YPG ile ilişki halkasına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

443 kilometreye kadar menzile sahip Avenger hava savunma sistemi terör örgütününişgali altındaki Haseke'ye ulaştı.

Türkiye’nin hem yurt içi hem de yurt dışındaki terör operasyonlarına karşı ABD’nin bu hamlesini değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, konuyla ilgili a Haber’e açıklamalarda bulundu.

Kenya'da okulda yangın çıktı, 17 öğrenci hayatını kaybetti Kenya'da okulda yangın çıktı, 17 öğrenci hayatını kaybetti

“PKK’ya verecekler”

Bölgede ABD askerlerine tehdit olacak hiçbir şey olmadığını söyleyen Gökçe, "Aklıma PKK/PYD geliyor. Muhtemel operasyonlara karşı bu hava savunma sistemlerini PKK'ya verecekler." dedi.

“Amaç SİHA’ları yok etmek”

ABD’nin YPG/PKK'ya gönderdiği hava savunma sistemlerinin İHA ve SİHA'lara karşı kullanıldığını belirten Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, "Alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklara ve helikopterlere karşı kullanılıyor. TSK bunların hepsini kullanıyor. İşte PKK en çok bunlardan zayiat verdiği için bu SİHA'ları yok etmek için ABD hava savunma sistemini veriyor." ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye karşı kullanılacak”

Gökçe, ABD'nin İsrail'in muhtemel başarısızlığını bölgedeki radikal grupları kullanmak için hızlı bir şekilde silahlandırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hem Türkiye’ye karşı hem de İsrail'in lehine kullanmak için kullanıyor.

Avenger Hava Savunma Sistemi daha önce 11 Eylül 2001 yılında ikiz kulelere yapılan saldırılarda Pentagon'u korumak için kullanılmıştı. Yaklaşık 453 km'lik bir menzili vardır."

Editör: Ömer Göyce