Gündem

ABD Demokratları soykırıma uğrayan Filistinli çocukların adı okunurken kulaklarını tıkadı!

ABD’de Demokrat Parti’nin kongresi sırasında Filistin lehine gösteri yapıldı. Göstericiler öldürülen Filistinli çocukların adını okurken, Demokrat Partili katılımcılar elleriyle kulaklarını tıkadı!

Loading...

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde düzenlenen Demokrat Parti Kongresi ibret verecek bir olaya tanık oldu. Göstericiler, ölen Filistinli çocukların adını okurken kongre katılımcıları kulaklarını tıkadı. 

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan ve önceki gün sona eren kongre, Filistin için düzenlenen büyük bir gösteriye de sahne oldu. Kongre boyunca, İsrail zulmüne karşı çıkanlar gösteri yaptı fakat son günde, kendilerine ‘Ulusal Filistin İçin Adalet Koalisyonu’ adını veren bir organizasyon, Demokrat Parti Kongresi’nin yapıldığı United Center’a yakın bir yerde bulunan Union Park’ta büyük bir gösteri düzenledi. 

İsrail’e verilen koşulsuz desteğin kesilmesini isteyen ve Filistinlilere yönelik uygulanan soykırımı lanetleyen kalabalık bir grup, Filistin ve Gazze lehine sloganlar atıp, İsrail’in öldürdüğü Filistinli çocukların adını yüksek sesle okudular. 

Kongre katılımcılarının kongreden ayrılışı sırasında, göstericiler ölen Filistinli çocukların adını yüksek sesle okumaya başlayınca, Demokrat Partili katılımcılar elleriyle kulaklarını tıkadı. Hatta bazılarının, ölen çocukların adı okunurken güldüğü görüldü.