A Milli Takımımız, EURO 2024'teki ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Dortmund kentindeki BVB Dortmund Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak müsabakayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer’in yardımcıları, aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller olacak. 4. hakem İspanyol Jesus Gil Manzano, VAR ise Alman Bastian Dankert tarafından yönetilecek. 

Grubun ilk iki sırasında yer alan ve 3'er puana sahip Türkiye ile Portekiz’in mücadelesinden galip çıkan ekip, gruptan çıkmayı garantileyecek. A Milli Takım’da sakatlığı devam eden İrfan Can Kahveci bu maçta forma giyemeyecek, İsmail Yüksek’in de oynaması beklenmiyor. Portekiz'de ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

HAKAN VE ARDA CEZA SINIRINDA

Maç öncesinde hem Türkiye'de hem de Portekiz'de ikişer futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İlk maçlarda sarı kart gören Hakan ve Abdülkerim ile Portekiz'den Leao ve Conceiçao, bu maçta da kart görmeleri halinde gruptaki son karşılaşmada oynayamayacak.

Türkiye, Avrupa şampiyonalarında Portekiz ile oynadığı üç maçı da kaybetti ve gol sevinci yaşayamadı (1996'da 0-1, 2000'de 0-2, 2012'de 1-3). İki ülke arasındaki toplam dokuz maçta ise Portekiz 7, Türkiye 2 galibiyet aldı.

Süper Lig'de 158 transfer Süper Lig'de 158 transfer

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın Portekiz maçının son taktik antrenmanında denediği 11 belli oldu. 50 yaşındaki teknik adam, idmanda Mert Günok, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ı denedi.