Ay-yıldızlı temsilcimiz, Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere gibi favorilerin yer aldığı çeyrek finale kalmayı başardı. Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı’nda gözler şimdi Hollanda ile oynanacak maça çevrildi. Montella yönetiminde dikkat çeken performans sergileyen Milliler, oynadığı dört karşılaşmanın üçünde galip geldi. A Milli Takım, bu maçlarda rakip ağları 7 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü. Türkiye, Hollanda karşısında galip gelmesi durumunda İsviçre - İngiltere eşleşmesinin galibiyle yarı final oynayacak.

 A Milli Takımda 2 Oyuncu Kart Cezalısı

A Milli Takım’da İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, kart cezalısı oldukları için cumartesi günü oynanacak maçta forma giyemeyecekler. Ancak, cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın sahada yer alabilecekler. Merih Demiral ise maç cezası alması durumunda Hollanda maçında oynayamayacak.

 Maçın Hakemi Belli Oldu

Hollanda ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Turpin’in yardımcıları ise aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages olacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer olacak. Karşılaşmada Fransız Jerome Brisard ise VAR hakemi olarak görev yapacak.

Karşılaşmanın 11'leri belli oldu:

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Malen, Simons, Gakpo, Depay.

Türkiye: Mert Günok, Samet Akaydin, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Salih Özcan, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan.

Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaştı.

Ay-yıldızlı ekibimiz, ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta rakibine 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

A Milli Takım, Galler maçında golü bulamadı A Milli Takım, Galler maçında golü bulamadı

Hollanda'nın yarı finale yükselmesini sağlayan goller, De Vrij (70') ve Mert Müldür'ün (76') ters vuruşundan geldi. Milli Takımımızın tek golünü ise Samet Akaydın (35') attı. Arda'nın ikinci yarıda serbest vuruştan çektiği sert şut yan direğe çarparak dışarı çıktı.

Hollanda, yarı finalde İngiltere ile 10 Temmuz'da Dortmund'da karşılaşacak.