Polonya'nın Lodz kentinde oynanan müsabakaya iyi başlamayan milliler, maçın başlarında servis karşılamakta sorun yaşadı. Mücadelede beş sayıya kadar çıkan farkı, Hande Baladın ve Saliha Şahin'in etkili oyunuyla eriten milliler, ilk seti 25-21 kazandı. İkinci sette de dört sayı geri düşmesine rağmen, Eda Erdem Dündar, Cansu Özbay ve Zehra Güneş'in sayılarıyla öne geçen milliler, ikinci seti 25-18 önde tamamladı. Maç boyunca geriden gelmesini bilen milli takım, son sette de aynı durumu yaşamasına rağmen seti 25-21 ve maçtan 3-0 galip ayrıldı. Milliler 2. turdaki ikinci maçında TSİ 18.30'da Kanada ile karşılaşacak.

Üstündağ: Herkesi kutluyorum

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, zor bir mücadeleyi geride bıraktıklarını belirterek, "Bugün mutlak galip gelmemiz gereken maçlardan biriydi. Net bir skor aldık, 3-0'la maçı kazanmasını bildik. Herkesi kutluyorum." dedi. Yarın Kanada ile oynayacakları maçı da kazanmaları gerektiğine dikkati çeken Üstündağ, "Bence çeyrek finale kalacağız. Belki son iki maçı oynamadan, yarınki maç sonucu ve diğer maçların sonucuna göre biz büyük ihtimalle çeyrek finali garantileyebiliriz. Taraftar da çok güzel, candan ve samimi bir destek verdi. Sayın Büyükelçime de çok teşekkür ediyorum. Ekibiyle geldi bizlere destek verdi. Kanadan maçında da daha fazla seyircimiz olacağına inanıyorum. İnşallah seyircinin desteğiyle çeyrek finale kendimizi atarız." değerlendirmesinde bulundu.

Guidetti: "3-0'la temiz bir galibiyet aldık"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ise maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Almanya'nın iyi bir takım olduğunu anlatan Guidetti, "3-0'la temiz bir galibiyet aldık. Çok önemli bir 3 puandı. Maçtan önce korkuyordum çünkü Almanya çok hızlı oynayabilen ve iyi servis atabilen bir takım. Böyle bittiği için mutluyum." ifadelerini kullandı. Kanada maçını değerlendiren Guidetti, "Kanada maçı çok önemli. Bunun da iki sebebi var. Birincisi hala Kanada'da yenildiğimiz son maçı hatırlıyoruz. İkincisi de eğer yarın kazanabilirsek bizim için çeyrek final yolunda çok büyük bir adım olacak." diye konuştu.