Ömer Bolat duyurdu! Stokçulara kapatma cezası geliyor! Ömer Bolat duyurdu! Stokçulara kapatma cezası geliyor!

TBMM Genel Kurulu, emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin düzenlemeyi içeren yargı paketini kabul etti. Yasa ile emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları 2 bin liralık ikramiye yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkartıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı onaylamasının ardından, bayrama dönük ikramiye ödeme hazırlıkları başlayacak. Emekliler, 2024 yılında toplamda 6 bin lira ikramiye alacaklar.

Bayram ikramiyesi, SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

İlk ikramiye ödemesi bu yıl 10-12 Nisan tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı için yapılacak. İkramiyenin 1 ila 9 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor. İkinci ikramiye ise 16-19 Haziran tarihleri arasındaki Kurban Bayramı öncesi emeklilere ödenecek. Kurban Bayramı ödemelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılması hedefleniyor.