Kolombiyalı genç  adam, 1.76 boyundaki vücudundan kurtulup daha uzun bir bedene sahip olma hayaliyle, "en acılı ameliyatlardan birini" geçirdi ve bu ameliyat için 175 bin dolar (yaklaşık 5 milyon Türk Lirası) harcadı.

29 yaşındaki Instagram yıldızı Yeferson Cossio, bacaklarını 7 cm daha uzatarak ve 1.83 cm boya ulaşmak için alt ekstremite uzatma ameliyatı geçirdiğini açıkladı. Cossio Instagram'da yayınlanan bir videoda İspanyolca olarak, "Ben bir cüce değilim, en uzun boylu da değilim" dedi.

İngiltere'den İsrail'e destek açıklaması İngiltere'den İsrail'e destek açıklaması

Ekran Görüntüsü 2023 12 08 134302

'KULLANABİLCEĞİM BİRKAÇ MİLYONA SAHİBİM'
Ameliyat süreci ve tecrübesi hakkında yorum yapan Cossio şöyle konuştu:

"Evet, bacaklarım güzel ama onlardan nefret ediyorum. Hemen hemen tüm insanlar gibi vücudumun bazı kısımları konusunda çekingenim ve bunu değiştirmek için kullanabileceğim birkaç yüz milyon pesoya sahibim."

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Cossio, tedavi için 200 ila 700 milyon Kolombiya pesosu harcadığını söyledi. İngiliz basınına göre bu, kabaca 50 bin ila 175 bin dolara eşdeğer.

Doktorlar ameliyatı şöyle açıkladı:

"Kemiğin uçları arasındaki boşluk açıldıkça, istenen kemik uzunluğu oluşana kadar vücut boşlukta yeni doku üretmeye devam ediyor."

Dayanılmaz şekilde acı veren ameliyat, hastanın kemiklerinin kırılmasını, metal bir çubuğun yerleştirilmesini ve harici bir cihaz yardımıyla aradaki boşluğu yavaşça uzatmak için kullanılmasını içeriyor.

Ekran Görüntüsü 2023 12 08 133245

AYLAR BOYU DEVAM EDEN SÜREÇ

Uzmanlar genellikle kemikleri günde toplam bir milimetre ayırıyor. Bu, Cossio'nun yeni 1.80'lik yapısına ulaşabilmek için bacaklarını 152 gün, yani 6 ay boyunca acı verici bir şekilde uzatması anlamına geliyor. Sonraki birkaç ay, hastaların daha rahat edebilmesi için fizik tedavileriyle dolu. Bu süreçte hastanın yeni bacaklarıyla yürümeye alışması planlanıyor.

Bb6571Ad4E86B2

Cossio, ameliyatın tamamen 'estetik' amaçlı olduğunu takipçilerine itiraf etti. Instagram videosunda Cossio'nun cerrahı, fenomenin ameliyattan sonra iyileştikten sonra yürüme, egzersiz yapma ve atlama dahil olmak üzere normal hayatına dönebileceğini garanti etti.