Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Hollanda, son yıllarda düşüş gösteren nüfus artış hızı nedeniyle yeni önlemleri hayata geçirdi.

Sperm bankalarının, donör erkeklere ödediği ücretler artarken, 41 yaşındaki müzisyen Jacob Meijer, bugüne kadar bağışladığı spermler ile 550 kadının doğum yapmasına neden oldu. Biyolojik olarak tam 550 çocuğun babası olan Meijer, belgelendirilen örnekler dikkate alındığında bu alanda tarihin en fazla çocuğa sahip ismi konumunda.

500 Çocuklu Adama Yasak

DAVA EDİLDİ
Üretken bir sperm donörü olan Jacob Meijer'in yaklaşık 550 çocuk babası olması, Hollandalı DonorKind Vakfı tarafından ensest riskini arttırdığı nedeniyle müzisyene dava açılmasına neden oldu. Avrupa medyasının haberlerine göre, 41 yaşındaki Jonathan Jacob Meijer, 2017'de 102 çocuk babası olduğu için kara listeye alındığı Hollanda'daki 11 klinik dahil en az 13 kliniğe sperm bağışladı.

YASALARIN TAM 22 KAT ÜZERİNE ÇIKTI!
Hollanda yasalarına göre, çok sayıda kardeşi olduğunu öğrenen çocuklar için akraba evliliği, ensest veya psikolojik sorunları önlemek için bağışçıların 25'ten fazla çocuğun babası olmasına veya 12'den fazla kadını hamile bırakmasına izin verilmiyor.

Ekran Görüntüsü 2024 02 01 193926

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

Hollanda’daki Donör Çocuk Vakfı ile sperm bankası yoluyla anne olan bir kadın, “kara listede” bulunmasına rağmen dünya çapında yüzlerce çocuğun biyolojik babası olduğu belirlenen Hollandalı sperm bağışçısı hakkında dava açtı. Vakıf ve anneler, 41 yaşındaki Jonhatan M.‘nin artık daha fazla sperm bağışı yapmasını istemiyor.

KARA LİSTEYE ALININCA BAŞKA ÜLKELERDE SPERM VERMEYE DEVAM ETTİ

Sperm bağışı yoluyla çocuk sahibi olan aileler, aynı bağışçıdan olan yüzlerce çocuğun ensest ya da akraba evliliği riskiyle karşı karşıya kalabileceğinden endişe duyuyor. Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor.

Ancak Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan Jonathan M.‘nin, yasal engellere rağmen 102 çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi.Hollanda’da kara listeye alınan ve bağış yapması yasaklanan Jonathan M., dünyadaki diğer sperm bankalarına ve kişilere sperm vermeye devam etti.