İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul merkezli 5 ilde kendilerini kamu görevlisi şeklinde tanıtarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik “Sibergöz-31” operasyonu düzenlendiği ve 18 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı! Hastaneye kaldırıldı Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı! Hastaneye kaldırıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilgiler paylaştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman’da gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik “Sibergöz-31” operasyonları gerçekleştirildi.

Şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp aldatıcı yöntemler ile vatandaşları ikna ettikleri, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp, iletişime geçtikleri şahıslara çeşitli yönlendirmelerde bulunarak, 18 eylemde ilk belirlemelere göre toplam 4 milyon 600 bin liralık haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu 18 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda dijital materyale ise el konuldu.