Karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam ediyor. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde, toplamda 472 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı ve 272 yerleşim biriminin yolu kapandı. Belediye karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezindeki cadde ve yolların kar temizleme çalışmaları da devam ediyor.

Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı

Hakkari'de ise İl Özel İdaresi'nin verilerine göre, kar ve tipi nedeniyle 32 köy ve 112 mezra yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çaba harcıyor. Belediye ve Karayolları ekipleri de ana cadde ve yollarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Yüksekova-Şemdinli kara yolu, yoğun kar nedeniyle akşam trafiğe kapatıldıktan sonra açıldı.

Bitlis'te ise İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar nedeniyle 15 köy yolunun kapandığını belirtti. Kurtkan, karla mücadele ekiplerinin yolları ulaşıma açmak için çalıştığını ifade etti. Muş'ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle 41 köy yolunun kapandığını açıkladı. Yentür, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ve yolların kısa sürede açılacağını belirtti.