İSTANBUL (AA) - Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (TARSİM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 36. Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği Kongresi, İstanbul'da başladı.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, ana teması "Tarımsal Risk Yönetiminde Trendler: İklim, Teknoloji ve Kamu-Özel Kurumsal Çözümler" olarak belirlenen kongreye, 5 kıta, 30 ülkeden 300'e yakın misafir katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin çevrim içi katıldığı kongrenin açılış oturumunu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün, Sigortacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkan Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Güler, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal, Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği (AIAG) yönetimi ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk takip etti.

AIAG Başkanı Pascal Forrer'in konuşması ile başlayan kongrenin açılış oturumu, TARSİM tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Güler ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün'ün sunumlarıyla devam etti.

Açılış oturumunun sonunda kongreye sponsor olarak destek veren Ziraat Bankası, Türk Reasürans, Türkiye Sigorta, Scor, HDI Sigorta, Swiss Re, Odyssey Re, Mapfre Re, Munich Re, Milli Reasürans, Anadolu Sigorta, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Bereket Sigorta'dan yetkililere teşekkür plaketleri takdim edildi.

TARSİM, 71 yıldır faaliyetlerini sürdüren AIAG'ye 2008 yılında üye kurum olarak katıldı. Önceki yıllarda Bordo, Varşova, Kansas City, Viyana, Atina, Roma, Berlin, Madrid ve Luzern gibi şehirlerde her 2 yılda bir gerçekleşen kongreye, bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor.

Kongre çerçevesinde, tarım sigortaları uygulamalarında ülkelerin karşılaştıkları sorunlar, bunlara yönelik çözüm önerileri, iklim değişikliğinin dünya tarımına ve gıda arzına etkileri ile geleceğin neler getireceği, tüm bu sorunlar karşısında sigorta sektörünün neler yapabileceği gibi konular üst düzey yöneticiler ve alanında uzman akademisyenler tarafından değerlendiriliyor.

36. Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği Kongresi, 15 Haziran'a kadar sürecek.