Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler yapıldı. İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. 

Toz taşınımı etkili olacak

Gece saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

🎥Yaren Leylek'in eşi ve yavrusunu koruduğu anlar 🎥Yaren Leylek'in eşi ve yavrusunu koruduğu anlar

Dikkatli olunması istendi

İç Ege ve Batı Akdeniz'de dün akşam saatlerine kadar toz taşınımı etkili oldu. Diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımı sağlık problemlerini meydana getirebilir. Bununla birlikte görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

35 ile sarı kodlu uyarı

MGM tarafından Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu çöl tozu uyarısı yapıldı.