Türkiye’nin doğu, kuzey ve batı kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 35 ilde eğitime ara verildi.
Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın ardından ülkenin pek çok yerinden Valilik açıklamaları ile eğitim-öğretime ara verildiği açıklaması geldi.
İşte bölgelere göre o iller…
MARMARA BÖLGESİ
İstanbul
İstanbul Valisi Davut Gül, kentte beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı.
Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, il genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiğini belirtti.
Gül, "Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak 20 Şubat 2025 günü İstanbul genelinde tüm eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde) eğitim-öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır." bilgisini paylaştı.
Vali Gül, ayrıca vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu.
İstanbul'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı üniversitelerde eğitime ara verildi.
Kar yağışının yarın da sürmesi bekleniyor. Okul tatili için de bugün Valiliğin açıklaması bekleniyor.
Kırklareli
Kırklareli'nin Vize ve Demirciköy ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de bugün izinli sayılacak.
Kocaeli
Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
Sakarya
Sakarya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
Çanakkale
Çanakkale'nin Çan, Yenice ve Biga ilçeleri ile Terzialan beldesinde, olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Bursa
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Bilecik
Bilecik merkez ile Pazaryeri ve Bozüyük ilçelerinde kar yağışı ve yoğun buzlanma riski nedeniyle eğitime, Osmaneli ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
Yalova
Yalova merkez ile Termal, Çiftlikköy ve Altınova ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Eskişehir
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Sivas
Sivas'ta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde bugün okullarda eğitime ara verildi.
Yozgat
Yozgat kent merkezinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün için ara verildi.
KARADENİZ BÖLGESİ
Artvin
Artvin'in Şavşat ilçesinde ise 1 gün eğitime ara verildi.
Rize
Rize'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Trabzon
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Trabzon il genelinde 2 gün eğitime ara verildi.
Gümüşhane
Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.
Bayburt
Bayburt'ta kar nedeniyle tüm okullarda bugün eğitime ara verildi.
Giresun
Giresun'da kar nedeniyle tüm okullarda bugün eğitime ara verildi.
Ordu
Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında, Akkuş, Altınordu, Fatsa, Gülyalı, Perşembe ve Ünye ilçelerinde ise bazı okullarda bugün eğitime ara verildi.
Samsun
Ladik ve Asarcık ilçelerindeki tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Yakakent, Salıpazarı, Ayvacık, Çarşamba, Canik, Tekkeköy, 19 Mayıs ile Alaçam ilçelerinde de taşımalı eğitim olan bazı okullarda eğitim yapılmayacağı aktarılan açıklamada, bu okulların listesine "https://samsun.meb.gov.tr"adresine ulaşılabileceği kaydedildi.
Sinop
Boyabat, Gerze, Dikmen ve Türkeli ilçelerinde 20 Şubat Perşembe günü eğitim öğretime ara verildi.
Kastamonu
Kastamonu`da olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile İnebolu ilçesinde taşımalı eğitime ara verildi.
Çorum
Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Mecitözü ilçesindeki tüm okullarda, Alaca ilçesinde de taşımalı eğitime ara verildi.
Bolu
Bolu merkez ilçe ile Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen ilçelerinde taşımalı eğitime 20 Şubat`ta ara verildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum
Erzurum'un Aziziye, Palandöken, Yakutiye, Tortum, İspir, Tekman, Çat, Karayazı, Aşkale, Hınıs ve Narman ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildi.
Siirt
Siirt'in Baykan, Pervari ve Şirvan ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildi.
Hakkari
Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildi.
Muş
Son meteorolojik değerlendirmeye göre, Muş`ta kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Buzlanma tehlikesinin de bulunması nedeniyle il genelinde üniversiteler hariç resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile anaokulu ve kreşe giden çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Erzincan
Erzincan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildi.
Ardahan
Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Van
Van'ın Bahçesaray ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Ağrı
Ağrı Valisi Mustafa Koç, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün için ara verildiğini bildirdi.
Kars
Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.
Bitlis
Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bugün eğitime ara verildi.
Malatya
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Elazığ
Elazığ’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışından dolayı eğitim ve öğretime ara verildi.