23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin dört bir yanında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Geçmiş resmi tatillerde olduğu gibi, 23 Nisan'da da ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulacak. Bu özel günde, çocuklarımızın ve milletimizin birlik ve beraberliği ön planda olacak.

İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

İETT'DEN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz. 

Otobüs seferleri Cumartesi tarifesiyle işleyecek, Metrobüs seferleri ise hafta içi tarifesiyle devam edecek. 

Ancak, Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz seyahat uygulaması geçerli değildir.

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Ankara'da EGO Genel Müdürlüğüne ait toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet sunacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, dini ve milli bayram günlerinde sabah 06.00'dan gece 24.00'e kadar EGO'nun otobüsleri, raylı sistemleri ve teleferiği ücretsiz olacak. Bu kapsamda, 360 farklı güzergahta hizmet verecek EGO otobüslerinin hareket saatlerine ve güzergah bilgilerine, mobil uygulama ve EGO'nun resmi internet sitesinden erişilebilecek.

İZMİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin her köşesinde düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü olan 23 Nisan gününde tüm toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla, 23 Nisan Salı günü İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay seferleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.