ABD eyaletlerini temsilen 51 yarışmacının katıldığı yarışmada ikinci sırayı Teksas'tan Ellie Breaux aldı. ABD'nin 2024 güzeli üç gece süren yarışmalarla seçildi.

Etkinliğin başlangıcında jüri üyeleri 10 kişiyi seçerken, halk oylamasıyla seçilen bir kişi de sonrasında onlara dahil oldu. Yarışmanın sonraki bölümünde 11 yarışmacı, 4 ayrı dalda birbiriyle yarıştı. Bu dallar fiziksel güzellik, önemli konularda tartışma, yetenek gösterisi ve gece kıyafeti sergileme olarak belirlenmişti.

Madison Marsh Miss America

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

Marsh, tartışma bölümünde Amerika'da uyuşturucu kullanımıyla ilgili bir konuşma yaparken, yetenek bölümündeyse 16 yaşında nasıl pilot ehliyeti aldığını anlattı. 5 finalistin, Miss Amerika seçilmeleri durumunda hedeflerinin sorulması üzerine Marsh, ordu referansının öğrenmeye ve tutkuyla liderlik etmeye olan bağlılığının bir sembolü olduğunu söyledi.

Kraliçe Teğmen

ABD HAVA KUVVETLERİ KUTLADI

Yarışmanın ardından ABD Hava Kuvvetleri de Marsh'ı kutlayan bir paylaşım yaptı.

Madison teğmen olarak orduya  katıldı ve aynı zamanda Harvard Kennedy Okulu'nda Kamu Politikası alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. Miss America yarışması için eğitim aldı. Genç teğmen "Benim için bu harika çünkü fiziksel olarak formda kalmam ve ordu için spor salonunda kalmam gerekiyor, bu yüzden zaten gösteri eğitimine denk geliyor." diyor. Madison  yarışmalara katılmayı düşünmeden yıllar önce gözünü pilot lisansına ve orduda görev yapmaya  dikmişti.