2024 yılında uygulanacak olan üniversite sınavı olan YKS için geç başvuru tarihi ve ücreti hakkında bilgi almak isteyen adaylar için ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığı dışında başvuru yapmak isteyenler için bir fırsat sunuluyor. Adaylar, belirlenen geç başvuru tarihleri içinde sınavlara başvuru yapabiliyorlar. Ancak, bu durumda başvuru ücreti normal başvuruya göre daha yüksek oluyor. Üniversite sınavına hazırlananlar, YKS geç başvuru tarihi ve ücreti hakkında detaylar şöyle...

YKS Geç Başvuruları Ne Zaman?

Yks Başvurularında Son Gün Ne Zaman

5-7 Mart 2024 tarihlerinde YKS için geç başvuru yapılabilecek ve bu tarihler arasında sınav ücreti de ödenmelidir. Peki 2024 YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

2024 YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

yks

YKS Geç Başvuru döneminde yapılan başvurularda, sınav ücreti %50 artışla ödenmektedir. Bu durumda, YKS geç başvuru ücreti oturum başına 442,5 TL olarak belirlenmiştir.

Müfredatta değişiklik kapıda: Yeni taslak bugün açıklanıyor Müfredatta değişiklik kapıda: Yeni taslak bugün açıklanıyor

YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır?

Yks Sınavı Kaç Tl

YKS geç başvuru işlemi, normal başvuruda izlenen adımları takip ederek tamamlanmaktadır. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler.