Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde Türk kafilemizin 18 sporcusu, artistik cimnastik, atıcılık, boks, eskrim, judo, kürek, masa tenis ve yüzme branşlarında mücadele edecek. Tuğçe Beder, Salih Korkmaz (judo) ve Enver Yıldırım (eskrim) kürsü mücadelesi verecek isimler olacak. Diğer branşlarda ise sporcularımız, elemeleri geçmeye ya da final bileti almaya çalışacak. Türkiye, Paris 2024'te 54 kadın ve 48 erkek sporcu olmak üzere toplam 102 sporcu ile 18 branşta temsil edilecek.

Artistik cimnastikte takım ve bireysel elemeler Bercy Arena'da gerçekleştirilecek. Milli sporcularımız Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Emre Dodanlı, (TSİ) 21.00'de serilerini sunacak.

Atıcılıkta, Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde yapılacak 10 metre havalı tabanca elemelerinde İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz ve Şevval İlayda Tarhan, (TSİ) 10.00'da mücadele edecek.

Boksta, North Paris Arena'da son 32 turu müsabakalarında, kadınlar 54 kiloda Hatice Akbaş (TSİ) 21.00'de Büyük Britanya'dan Charley Davison ile, Gizem Özer (TSİ) 21.48'de İtalya'dan Alessia Mesiano ile, erkekler 80 kiloda Kaan Aykutsun ise (TSİ) 23.08'de İtalya'dan Salvatore Cavallaro ile karşılaşacak.

UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi

Eskrimde, kılıç kategorisinde Grand Palais'de yapılacak elemelerde Enver Yıldırım (TSİ) 13.55'te İtalyan Luca Curatoli ile mücadele edecek.

Judo müsabakaları Champ de Mars Arena'da (TSİ) 11.00'de başlayacak. Kadınlar 48 kiloda Tuğçe Beder, son 32 turunda Fransız Shirine Boukli ile karşılaşacak. Erkekler 60 kiloda Salih Yıldız'ın rakibi ise son 32 turu maçlarının ardından belli olacak.

Kürek tek çiftede Elis Özbay, Vaires Sur Marne Nautical'da (TSİ) 11.12'de elemelerde yarışacak.

Masa tenisinde, South Paris Arena'da yapılacak eleme turunda Sibel Altınkaya (TSİ) 23.15'te Lüksemburglu Ni Xia Lian ile karşılaşacak.

Yüzmede, Paris La Defense Arena'da gerçekleştirilecek 100 metre kurbağalama seçmelerinde Berkay Ömer Öğretir (TSİ) 12.00'de mücadele edecek.