Kültür-Sanat

2024 MTV Video Müzik Ödülleri verildi

2024 MTV Video Müzik Ödülleri, unutulmaz anlarla dolu bir geceye sahne oldu. Yıldızlar geçidine dönen etkinlikte Katy Perry, müzik kariyerinde yeni bir dönemi simgeleyen performansıyla göz kamaştırdı. Yaz aylarında zor bir dönem geçiren ve '143' adlı albümünün ilk iki teklisiyle beklenen başarıyı yakalayamayan Perry, MTV sahnesinde geri dönüşünün sinyallerini verdi.

Abone Ol

Performansı sırasında 'I Kissed A Girl', 'Dark Horse' ve 'Firework' gibi büyük hitlerini arka arkaya seslendiren Perry, izleyicileri büyüledi. Özellikle gecenin en yeni sanatçısı ödülünü kazanan Chappell Roan ile yaptığı düet, gecenin en akılda kalan anlarından biri oldu. Perry, gecenin ilerleyen saatlerinde MTV’nin prestijli Video Vanguard ödülünü, eşi Orlando Bloom’un elinden alırken duygu dolu anlar yaşandı.

Gecede dikkatleri üzerine çeken bir diğer isim ise, şüphesiz Taylor Swift’ti. Swift, yılın sanatçısı ve yılın videosu da dahil olmak üzere toplam yedi ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. Böylece, MTV Video Müzik Ödülleri tarihinde en çok ödül kazanan sanatçı unvanını elde etti ve Beyoncé'yi geride bıraktı. Konuşmasında 11 Eylül’de hayatını kaybedenleri anan Swift, aynı zamanda ‘Fortnight’ adlı ödüllü videosunun yönetim sürecinde kendisine destek olan sevgilisi Travis Kelce’ye de duygusal bir teşekkür mesajı iletti. “Her 'Kestik' dendiğinde stüdyonun diğer ucundan gelen tezahüratları duyuyordum. Bu kişi sevgilim Travis’ti. Dokunduğu her şey mutluluğa ve sihre dönüşüyor,” sözleriyle Kelce'ye minnettarlığını dile getirdi.

Megan Thee Stallion’un sunuculuğunu üstlendiği gecede, Benson Boone, Eminem, Tyla, Sabrina Carpenter, Lisa, Lenny Kravitz ve Rauw Alejandro gibi ünlü isimler de sahne alarak izleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı.

2024 MTV Video Müzik Ödülleri, hem Perry’nin duygusal dönüşü hem de Swift’in tarihi başarısıyla uzun süre konuşulacak bir gece olarak hafızalara kazındı.