20 yaşındaki Yaşar Bulut, 14 Şubat'ta Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne giderek sevgilisi İpek Akgül'ü aldattığı gerekçesiyle öldürdüğünü ve cesedini bir portakal bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bu itirafın ardından Bulut gözaltına alındı ve polis ekipleri İpek'in cesedini bulmak için çalışmalara başladı.

Kadavra Köpeği Asena Cesedi Buldu

Mahsur kalan paraşütçü 7 saat sonra kurtarıldı! Mahsur kalan paraşütçü 7 saat sonra kurtarıldı!

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bulut'un kiraladığı otomobilin GPS koordinatlarını takip ederek İpek Akgül'ün Yumurtalık ilçesi Asmalı Mahallesi'ndeki bir bahçede olduğunu belirledi. Kadavra köpeği Asena, yapılan aramalar sonucunda İpek'in toprağa gömülü cesedini buldu.

İşkence ve Kurşunlarla Gelen Ölüm

İpek Akgül'ün cesedi Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopside, genç kızın 11 Şubat'ta işkenceye maruz kaldığı, kolunun ve kaburgalarının kırıldığı ve ardından tabanca ile vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğü belirlendi. Akgül'ün cenazesi, Seyhan ilçesindeki Yeşiloba Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

İpek Akgül'ün Gizemli Geçmişi

Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı özel ekip, İpek Akgül'ün cinayetini aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdü. Yapılan araştırmalar, İpek'in 3 gün önce İzmir'den geldiğini ve sosyal medya üzerinden tanıştığı E.A.'yı (22) evinde duş alırken tabancayla vurduğunu ortaya çıkardı. E.A., ifadesinde İpek'in kendisini hiçbir sebep yokken vurduğunu söyledi.

İpek'in Gerçek Sevgilisi ve Cinayet Planı

Polis, İpek'in öldürüldüğü gece otomobilde yalnız olmadığını tespit etti. Yapılan derinlemesine araştırmalar sonucunda, İpek'in eski sevgilisi Ahmet Albayrak (27) ve arkadaşı Mehmet Görgün'ün (26) olay gecesi otomobilde bulunduğu ortaya çıktı. Sorguya alınan Yaşar Bulut, İpek'i tanımadığını ve asıl sevgilisi Ahmet ile arkadaşı Mehmet'in kızı öldürmesini istediklerini itiraf etti. Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün'ün, husumetli oldukları E.A.'yı öldürmek için İpek'i tetikçi olarak tuttukları, planlarının ortaya çıkacağını anlayınca İpek'i "Polis seni arıyor, seni saklayacağız" diyerek buluşturup öldürdükleri belirlendi.

Operasyon ve Tutuklamalar

Polis ekipleri, Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi'ndeki iki farklı eve operasyon düzenleyerek Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün'ü yakaladı. Yaşar Bulut'un ağabeyi Aziz Bulut ise kardeşini sakladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dört kişi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: Elif Erbay