"12 Dev Adam", FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri'nde İtalya, İzlanda ve Macaristan ile B Grubu'nda yer alıyor. Millilerimizi grubun ilk maçında yarın TSİ 22.30'da Vitrifrigo Arena'da İtalya ile karşılaşacaklar. Ardından, 25 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Sinan Erdem Salonu'nda İzlanda ile mücadele edecekler.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kadrosu şöyle:

Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Erten Gazi (A. Efes), Berk İbrahim Uğurlu, Kerem Kuthan Konan (Beşiktaş), Melih Mahmutoğlu, Sertaç Şanlı, Şehmus Hazer, Tarık Biberovic (Fenerbahçe), Buğrahan Tuncer, Sadık Emir Kabaca (Galatasaray), Furkan Haltalı, Kenan Sipahi (P. Karşıyaka), Okben Ulubay, Yiğitcan Saybir (Türk Telekom) ve Ömer Can İlyasoğlu (Mega Soccerbet).

12 Dev Adam şarkısı kaç yılında çıktı?

Mehteran Seferi, Athena grubunun Ağustos 2002 tarihinde çıkardıkları EP formatındaki stüdyo albümüdür. Albüm grubun Türkiye millî basketbol takımı'na 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası için hazırladığı 12 Dev Adam şarkısının Mehteran eşliğinde kaydedilen 3 farkı versiyondan oluşmaktadır.

12 Dev Adam ismi nereden gelir?

İlk etapta, parkede 5 kişi oynadığı için '5 Dev' olsun der. Ancak ekibi itiraz eder, benchtekilere haksızlık olur diye. Karşılıklı diyalogların ardından rakam da netleşir: 12… 12 rakamının alt metni, oynayanın da oynamayanın da takımın bir parçası olduğudur. Slogan bitmek üzeredir.

12 Dev Adam kime denir?

Türkiye millî basketbol takımı, Türkiye'yi uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden basketbol takımıdır. Erkek basketbol takımı 2001 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda, kullanılan tabirle "12 Dev Adam" olarak anılmaktadır.

FIBA nın açılımı nedir?

Uluslararası Basketbol Federasyonu ya da yaygın adıyla FIBA (Fransızca: Fédération Internationale de Basketball Association), dünya basketbolunun en üst düzey yönetim organıdır. Uluslararası basketbol yarışmalarını yönetim sorumluluğu FIBA'dadır.