Gündem

“112 Çetesi”ne savcının ev adresini 4 polis mi verdi?

İstanbul’da yeni doğan bebekleri özel hastanelere sevk edip yoğun bakımda tutarak haksız kazanç sağlayan “112 Yenidoğan Çetesi”yle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Çeteye, Büyükçekmece’de ölümle tehdit ettikleri Cumhuriyet Savcısı’nın ev adresini 4 polisin verdiğine dair verilere ulaşıldı. Çete kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanacak.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükçekmece’de yeni doğan bebekleri ve annelerini özel hastanelere sevk eden, yoğun bakımlık olmayan bebekleri uzun süre yoğun bakımda tutup ölmesine ve sakat kalmasına yol açan 112 Yenidoğan çetesi kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanacak. 

Kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanacaklar

Bazı 112 Acil Servis çalışanlarının, doktorların ve hemşirelerin dahil olduğu toplam 47 kişilik çete, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) örgüt kapsamında kasten öldürmeyi içeren 88/1, suç işlemek amacıyla örgüt kurmayı düzenleyen 220 ve tehdidi içeren 106. maddelerinden yargılanacak. 
Jandarma kaynaklarından edinilen bilgilere göre, çete, tutuklu bulunan bir şüpheli şahsı tahliye ettirmek için sadece Cumhuriyet Savcısı’nı ölümle tehdit etmekle kalmamış, savcının aile yakınlarını da tehdit etti. Jandarmaya giderek şikayet başvurusunu ise tehdit edilen savcı bizzat yaptı. 

11 gözaltı, 5 tutuklama

Jandarma tarafından yürütülen soruşturma sonunda, 11 Ekim’de yapılan operasyonda 3’ü Jandarma personeli olmak üzere toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 Jandarma personeli, ifadelerinin alınmasın sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 8 kişi ise işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Bu kişilerden 3’ü adli kontrol koşuluyla serbest bırakılırken, 5’u tutuklandı. 

Savcının ev adresini 4 polis mi verdi?

Çetenin mağdur Cumhuriyet Savcısı’nın ev adresini nasıl bulduğuyla ilgili de önemli bir veriye ulaşıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Daire Başkanlığı (KİHBİ) yaptığı yazışmalar sonucunda, LOG kayıtlarından, 4 polis memurunun, söz konusu mağdur savcının bilgilerini sorguladığı ortaya çıktı. Savcılık, 4 polisle ilgili soruşturma açıyor.