Spor

10m havalı tabanca karma takımımız Olimpiyat tarihindeki ilk gümüş madalyayı aldı

10m Havalı Tabanca Karma Takımımız, 10m Havalı Tabanca Karışık Takım finalinde Sırbistan'a yenilerek olimpiyat tarihimizdeki ilk gümüş madalyayı ülkemize kazandırdı.

Abone Ol

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan 10m Havalı Tabanca Karma Takımımız, Atıcılık 10m Havalı Tabanca Karışık Takım finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Çekişmeli ve heyecanlı geçen mücadeleyi 16-14 kaybeden takımımız, gümüş madalya ile yetindi. Bu başarılarıyla Türkiye'nin atıcılık branşındaki ilk olimpiyat madalyasını kazandılar.

Finalde altın madalyayı Damir Mikec ve Zorana Arunovic ikilisi elde ederken, bronz madalya Hindistan'dan Manu Bhaker ve Sarabjot Singh çiftine gitti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bu önemli karşılaşmayı salonda izledi.

Bu sonuçla atıcılık, Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki madalya kazandığı 10. branş oldu. Daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik branşlarında madalya kazanmıştık.

Türkiye'nin Paris 2024'teki ilk madalyası ise dün okçulukta Klasik Yay Erkek Milli Takımı tarafından getirildi. Takım, üçüncülük maçında Çin'i mağlup ederek bronz madalya kazanmıştı.