Enis Yıldırım

 Bizler Karadeniz derbisinde golü beklerken, Trabzonspor'a sihirli bir el değdi. 10 dakika sonunda basmadık yer bırakmayan o takım gitti, yerine yerlerde sürünen bir takım geldi. 3 dakikada üç kez gole yaklaşan Rize'yi iki kez kaleci Uğurcan sonra Benkoviç durdurdu.
Oyunun üstünlüğünü ele geçiren Rizespor, eski hastalığı nükseden Trabzon karşısında elini kolunu sallaya sallaya kaleye inmeye başladı. Endişeye kapıldığımız sırada golü kalemizde gördük. Sonrasından VAR nefes almamızı sağladı. Gol santim hesabı yarı otomatik VAR'dan döndü. İptal edilen golde gördük ki, bu defans kurgusuyla yüzümüzün gülmesi oldukça zor. İlk yarının ilk 10 dakikasında görülen Trabzon, 35 dakika ise yokları oynadı.

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı)

Rizespor 1-0 Trabzonspor (Maç özeti) - Spor Haberleri
İkinci yarı top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Oynanan oyun artık iki takımında gol bulabileceğini gösteriyordu. Hatayı yapan kaybedecekti. Rizespor, ikinci yarı orta sahayı daha rahat geçip pozisyona giren taraftı. Fakat ileri uç oyuncuların beceriksizliği golün gelmesini geciktiriyordu. Gole yakın görüntüsü veren Rizespor, sonunda Trabzonspor karşısında geçte olsa golü bulmayı başardı. Hatayı yapan Trabzon'un sahada ne sağ ne de sol ayağı vardı. Oyunun kaderini değiştirecek yedek oyuncusu bulunmayan Trabzon'un oyun kuranı, adam kovalayanı, oyuncu eksilteni ve santraforu olmayınca, sonuç kaçınılmaz oldu.