Eğitim

1. sınıf kayıt SORGULAMA (e-devlet) nasıl yapılır, E-Kayıt ilkokul kayıt tarihleri belli mi, ne zamana kadar?

MEB, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kayıtlarını adrese dayalı olarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirdi. Veliler, çocuklarının hangi okula başlayacağını e-Devlet üzerinden öğrenebilirler. 1. sınıf kayıt SORGULAMA (e-devlet) nasıl yapılır, kayıt tarihleri belli mi, ne zamana kadar?

Abone Ol

2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf kayıtları, ağustos ayının gelmesiyle birlikte gündeme geldi. MEB'in açıkladığı takvime göre, 1. sınıf öğrencileri 2 Eylül’de ders başı yapacaklar.

İlkokul Kayıtları Nasıl Yapılır?

İlkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmaktadır. Veliler, çocuklarının hangi okula kayıt edildiğini e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

Okul Kayıt Tarihleri Nelerdir?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kayıt tarihleri, MEB tarafından belirlenmiştir. Kayıtlar, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılır.

Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmeti ile çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenebilirler.

Okul Kayıtlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kayıt tarihlerini yakından takip etmek.

E-okul sistemine giriş yaparak gerekli bilgileri güncellemek.

Uyum haftası için gerekli hazırlıkları yapmak.

Mernis adres bilgilerinin doğru ve güncel olduğundan emin olmak.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası 2-6 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Velilerin Yapması Gerekenler Nelerdir?

Veliler, belirlenen tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlayarak çocuklarının yeni eğitim yılına en iyi şekilde başlamalarını sağlayabilirler. Eğitim dünyasında önemli bir yer tutan bu süreç, çocukların geleceğine yapılacak en değerli yatırımlardan biridir.

Okul Kayıtları Otomatik Olarak Mı Yapılıyor?

Evet, 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıf kayıtları, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.